Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Helaas blijkt voor sommige personen het verschil tussen mijn en dein niet zo groot. Net als elektrische fietsen worden ook zadels steeds vaker weggenomen, de eigenaar achterlatend met zowel financiele als emotionele schade.

Voorkomen is beter

zadeldrager anti diefstal
Net als het op slot zetten van je fiets om diefstal te voorkomen zal je dat met al je waardevolle spullen moeten doen. Een extra tijdrovende blokkade om fietsdiefstal te voorkomen is niet alleen je fiets op slot te zetten maar deze ook nog extra aan een vast object vast te maken met een extra kettingslot.

Voor zadels is dat, gezien de constructie met zachte materialen een stuk lastiger. Een anti diefstal zadeldrager lijkt de oplossing echter zijn deze dragers funset voor de vulling van de zadelkussens. Toch blijft hiervoor de belangrijkste regel dat voorkomen beter is dan genezen. Zorg als mogelijk voor een alarm op je zadelkast of zadelkamer. Zorg ook overdag voor het opbergen van je zadel op dusdanige manier dat lieden met verkeerde intenties worden afgeschrikt de lijn tussen mijn en dein over te gaan.  Zorg dat kastjes dicht zijn, zorg dat je zadel niet eenvoudig weg te halen is. 

Mijn zadel is toch gestolen

De meeste zadels die worden gestolen verdwijnen naar het buitenland. Uit ervaring met gestolen fietsen blijkt dat veel fietsen in Nederland worden bewaard voor enige tijd alvorens ze worden vervoerd buiten de landsgrenzen. De ideale tijd dus om een fiets of zadel terug te kunnen laten halen, als deze voorzien is van een tracker. Wij werken samen met een meldkamer welk zorgt voor tracering en recovery van je zadel na melding van diefstal. Er zijn meerdere meldingen in te stellen waaronder bijvoorbeeld tracering binnen bepaalde tijden of op basis van geo-lokatie.

Hoe gaat een diefstal alarm in zijn werk?

Het is op het dashboard mogelijk om alarmen in te stellen. Daarmee weet u wanneer er sprake kan zijn van misbruik of diefstal. Bijvoorbeeld een alarm wanneer het zadel na een bepaald tijdstip (zoals midden in de nacht) opeens beweegt, of wanneer een zadel buiten een bepaalde grens beweegt.

Wat gebeurt er nadat de ZadelTag een melding geeft?

ZadelTag heeft een "eigen" meldkamer en opspoordienst en werkt nauw samen met de politie. Onze meldkamer is 24 uur per dag bereikbaar. 
In het geval van diefstal of vermissing kunt u dit doorgeven en starten wij de opsporingsprocedure. Het tarief voor opsporing bedraagt € 95 per uur excl. BTW. Het minimaal aantal uren is 6 uur. Indien het aantal uren wordt overschreden informeren wij u hierover en vragen we u om akkoord. In 90% van de gevallen is de opsporing binnen 6 uur afgewikkeld.De opsporingskosten worden berekend per actie ongeacht het aantal opgespoorde tags, de opsporingskosten kunnen dus worden gedeeld met stalgenoten.

Tijdens de opsporingsprocedure vragen wij u beschikbaar te zijn voor aangifte en afhalen van de gestolen goederen.

Bedenk dat de opsporingskosten niet opwegen tegen de kosten van een nieuw zadel, al helemaal niet als dit zadel ook nog eens een levertijd heeft welk soms oploopt tot enkele maanden. Gezien de stijgende productiekosten zal eenzelfde zadel laten maken hoogstwaarschijnlijk duurder uitvallen dan de eerder gedane aanschaf.

Details over de ZadelTag op een rijtje

 ZadelTag naast pen

  • De ZadelTag is voorzien van een interne batterij welk is ingegoten met de chip in een behuizing welk water (IP67) en stofdicht is. Dus geen gedoe met kabels en opladers.
  • Een batterijduur van minimaal 5 jaar
  • Wanneer de batterij leeg raakt ontvang je een bericht zodat je tijdig de ZadelTag kan vervangen.
  • De ZadelTag werk op het LoRa netwerk van KPN op basis van abonnementsvorm. LoRa is een Long Range, Low Power IoT-verbinding speciaal ontwikkeld om kleine hoeveelheden informatie (locatiebepaling) met heel weinig stroom gebruik uit te wisselen tussen objecten (ZadelTag) en systemen. 
  • 5 jarig abonnement op het LoRa KPN netwerk inbegrepen, dekking in heel Nederland.
  • 5 keer per dag standaard lokatiemelding, verhoogde frequentie na automatische of persoonlijke diefstalmelding. Zo lang de ZadelTag met het LoRa netwerk verbonden is, is de tag in te stellen vanuit het beheer.
  • Diefstalopvolging binnen 24 uur
  • 20-150 meter nauwkeurig
  • ZadelTag is in veel zadels onzichtbaar in te bouwen.
  • Inbouwen duurt enige uren, je zadel kan je dezelfde dag ophalen zodat je geen training mist.

 

Wat zijn de kosten?

Deze kosten bedragen €275,- voor 5 jaar, dus voor nog geen €5,- per maand is je zadel traceerbaar binnen Nederland.

Daarnaast zijn er de inbouwkosten om de ZadelTag onzichtbaar in te bouwen, gemiddeld zo'n €100,- .

De ZadelTag kan echter ook door u zelf worden gemonteerd met een speciale lijm maar is dan wat eenvoudiger te verwijderen. Door de beweging van het verwijderen zal de zadeltag direct een diefstalmelding doen uitgaan naar het LoRa netwerk.

-- Momenteel werken wij nog aan een case waarmee de ZadelTag op uw zadel net boven- of tussen de kussens geschroeft kan worden --

De ZadelTag hecht het best op een harde, stofvrije en ontvette ondergrond. Dat maakt het mogelijk ook uw trailer of menwagen te kunnen traceren na diefstal als deze van een ZadelTag wordt voorzien.

 

 

 Klik voor meer informatie of het maken van een inbouw afspraak

e-max.it: your social media marketing partner